Hva skjer?
28 november
På fredag, 25., hadde vi dyrlege og fikk tatt ultralyd på hoppene.
Venter flere spennende føll i 2012; Liesbeth er drektig med Claes, Carina er drektig med Wulfert(endelig!!!), Månestråle og Viona er drektig med Jonatan, og Evita er drektig med Pinocchio. Kelley var dessverre tom. I tillegg er Lilja, ei islandshoppe jeg har byttet til meg mot Dìs, drektig. Det føllet er imidlertid ikke mitt, så Lilja er bortlånt til føllet er kommet og avvent.

Fikk også tatt en tannbehandling på Liesbeth, som virkelig hadde behov for det. Hun var så snill og grei, fikk borre i tennene hennes uten dop, ble bare litt lei på slutten. Gode jenta det!
Veldig kjekt med en dyrlege som har riktig utstyr, og kan få tatt skikkelig tannstell. Satser på å få henne hit igjen, og gå over tennene på hele flokken på ny-året.
05 november
Lang tid mellom oppdateringene her.

Jeg har i løpet av høsten flyttet hele ponniflokken til mine foreldres småbruk "Aakeshagen" ca 5 km utenfor Åndalsnes, opp Romsdalen. Dette fordi huset vi leide i Vistdalen ble solgt. Foreløbig bor jeg hjemme hoss opphavet, men er på utkikk etter eget hus. Islandshestene står oppstallet i Isfjorden på Stall Ragnarok.

Etter ett lite anfall av "hestevirus" har jeg også hentet hjem ett par flotte shetlandshopper til. Liesbeth og Kelley er kommet hit fra Stutteri Hesseldali Danmark. Takk til Bettina som solgte meg disse flotte damene! Begge to er førstepremiert i Nederland, hvor de opprinnelig kommer fra. Og begge to er forhåpentligvis drektig med den flotte norske 1. premie hingsten Claes av Bergli. Mange tusen takk også til Eldrid Hoel Slotnæs, som hentet damene mine, og noen til, fra Danmark og hjem til seg. På søndag, 30 oktober, bar det ut på roadtrip for meg og Birgitte Forshaug(som også hentet hjem en lekker hoppe) ned til Eldrid på Nes for å hente dem. Vi hadde en fin tur og en hyggelig dag, med mye ponniprat!!! 🙂
07 september
Søndag 04 september arrangerte vi NPA show på Stall Ragnarok i Isfjorden. Jeg presterte å  melde på ikke mindre enn 8 ponnier. Så det ble noe travelt med vask og shining, hovstell og (dessverre litt for lite) trening, i tillegg til å være med å arrangere... 😎

Vi var superheldig med været(som ble bedre enn meldt), og det var jevnt med folk innom som tilskuere. Det var meldt hele 53 ponnier, og 48 møtte!!!
Rauma Hestesportsklubb stilte med kafe og barneridning.
Dommere var Stein Langørgen og Kari Anne Indrebø.

Jeg viste RBR Dancing Diva i klasse Hopper 1 år. Hun fikk 7-7-7-7-7 og kommentaren: Noe smalbygd hoppe av bra type. Bredt ansatt hals, hellende kryss. Trang beinføring, kort skritt og aktivt trav.
Hun fikk sølv, og ble 5/7.

RBR Isabella Swan ble som eneste to års hoppe vist i klasse Hopper 2 og3 år. Hun fikk 8-8-7-8-8  og kommentaren: Ledige gode bevegelser. Harmonisk, velbygd av god type. Umarkerte ledd. Trang bakbeinsføring i skritt og trav. Uttå frambeinsstilling.
Hun fikk gull, og ble 2/4.

RBR Elvira ble vist i klasse Hoppeføll. Hun fikk 8-8-7-8-8 og kommentaren: Velutviklet av god type, pent hode, god overlinje, harmonisk god kropp, ledige gode bevegelser.
Hun fikk sølv, og ble 2/4.

RBR Danny ble vist i klasse Hingsteføll. Han fikk 7-8-7-7-7 og kommentaren: Harmonisk føll av bra type, pent hode. Harmonisk god kropp, spedlemmet, krokhaset, stiv bak i skritt, ledig trav, aktiv galopp.
Han fikk sølv, og ble 7/7.

Evita ble vist i klasse Hopper 4-6 år m føll. Hun fikk 8-7,5-8-7-7,5 og kommentaren: Hoppe av god type, pent hode, velformet hals, god skulder, velstilte bein. Aktive bevegelser, men stiv bak. Hellende kryss.
Hun fikk sølv, og ble 1/6.

Stintans Dagny ble vist i klasse Hopper 4-6 år m føll. Hun fikk 7-8-7-7-7 og kommentaren: Smalbygd hoppe av bra type, velformet hals, god skulder og manke, velformet kryss. Tåvid. Aktive bevegelser.
Hun fikk sølv, og ble 5/6.

Månestråle ble vist i klasse Hopper 4-6 år u føll. Hun fikk 7-7-7-6-7 og kommentaren: Feminin hoppe av bra type, pent hode, bredt ansatt hals. Umarkert manke, avrundet kryss, spedlemmet, korte bevegelser.
Hun fikk sølv, og ble 3/3.

Jonatan ble vist i klasse Hingster over 3 år. Han fikk 8-8-7,5-8-8 og kommentaren: Maskulin hingst av god type, velreist hals, god skulder, god overlinje og bakpart, fransk frambeinsstilling ellers gode bein.
Han fikk gull, og ble 3/3.

Må si meg fornøyd med dagen. Bella ble den største overaskelsen for min del med sitt gull og plassert som nummer to i en klasse med bare 3 års hopper. Veldig kjekt!  Også Evita som klassevinner var stas! Hingsteklassen var meget sterk, og er godt fornøyd med Jonatan sitt gull.
Flotte Pinocchio til Birgitte, ble klassevinner i hingsteklassen og også Best in show!!!! Gratulerer Birgitte, og også alle andre, med gode resultater!! 🙂

Cecilies supre anlegg i Isfjorden var en flott ramme for arrangementet, og håper og tror att folk var stort sett fornøyd med dagen. Må gjerne komme med tilbakemeldinger... 🙂

Carina har gått hos Wulfert i en måneds tid nå. Hun har ikke kommet i brunst igjen, og satser derfor på å hente henne hjem til helga. Og da er det forhåpentligvis en Wulfert-junior i ponnimagen! Men blir nok ultralyd i år...🤩
30 juli
Lite aktivitet fra meg her i det siste...
 
Venter fortsatt på att Carina skal komme med føll, men da hun nå er ivertfall to uker på overtid må jeg nok innse att damen kan være tom. Sliter litt med å tro det da hun er så diger, men det spørs om hun rett og slett er feit... 🤨

Evita og Elvira er kommet hjem, fra sommerflørt på Vestnes hos Pinocchio. Viona og Månestråle har gått med Jonatan. Nå er damene samlet, mens Jonatan går sammen med små-hingstene. Også Dìs har fått kommet på beite sammen med shettis damene.
18 juni
Ja jeg visste jo att gamlemor Angelique hadde gått sammen med Jonatan i fjor sommer, men jeg var så sikker på att hun ikke tok seg mer, så att det plutselig dukket opp ett føll var den største og beste overaskelsen av alle!!! 😀
Nydeligste lille hoppeføllet, kanskje det vakreste som er født her hos meg!!! Og Angelique er dyktig mamma og tar seg av den lille, og ser ut til å melke godt.
Lita er satt bort på fôr på Herje for sommeren, på "arbeids-leir"... 😉
Setter egentlig ikke bort dyr på fôr, men  når det var ett håp om att noen ville og har tid til å bruke damen så...
15 mai
Bella, Diva og Lita er sluppet på beite i Isterdalen. I går var vi der og fikk satt opp mer gjerder og sett om dem. De trivest selvsagt godt med beite, men setter stor pris på att vi kommer å snakker med dem. Slapp også mine foreldres vær sammen med dem. Han er av den hissige typen, men trivest godt i lag med hestene. Men man skal værtfall være forsiktig med å snu ryggen til den karen.

Slapp også Dagny og føllet ut igjen i går kveld, til Evita og Carina. Men det gikk ikke lange stunden før Evita igjen hadde stjålet føllet til Dagny. Dagny var fortvilet, men hun er så svak på rangen, att hun fikk ikke tak i gutten sin igjen. Han var bare lykkelig over å få løpe og fulgte den som rørte på seg. Tok derfor inn Evita og Elvira for natta, for att lille-gutt skal få lære å følge mamma på ett større område. Når Evita slapp ut igjen i dag prøvde hun seg etter Dagny igjen, men nå har føllet lært hvem som er mor. Så nå ser det ut til å fungere fint; heldigvis! 🙂
Blir nok stas for følla å være to en stund. Men det blir bare en ukes tid, for regner med å kjøre Evita til hingst på Vestnes til helga igjen.

Venter spent på att Carina skal følle også, men selv så diger som hun er, så kan det se ut som det er en stund igjen når man ser på juret... Men ikke for det, det kan fylle fort i... Håper hun ikke blir veldig sen... Har nemlig bestillt plass til henne, til bedekking med den super-flotte svarte hingsten Wulfert v.d. Groote Woerd!!! Så håper virkelig hun tar seg med den hingsten jeg har valgt til henne i år, uten diskusjon... 😉
13 mai
Skulle se om ponniene en snartur før jeg kjørte på jobb. Etter sjekk av Dagny sent kvelden før, skjønte jeg att det ihvertfall nærmet seg...

Dagny sto og hang... Litt lenger bort sto Evita og Elvira. Plutselig dukker det opp ett føll til fra bak Evita. Ett lite lyst og vakkert føll. Evita så ut som en lykkelig to-barns mamma, og Dagny ble holdt på god avstand.
Var snar og fikk fanget inn den lille, som viste seg å være en gutt. Han ropte og mamma Dagny svarte, men Evita sprang mellom så mor fikk ikke komme til.  Bar derfor lille gutt inn i fjøsen, og fikk hentet inn Dagny. Føllet fikk komme til med en gang og suge, og mor godt fornøyd med å ha gutten sin i fred.
Nå skal de få stå inne en stund og bli godt kjent med hverandre, før jeg slipper dem ut igjen.
05 mai
Endelig; årets første føll er kommet!!!
Mens vi var borte på jobb, og uten att det var noen tegn på det i morres, ordnet Evita opp i alt selv uten problemer. Ett nydelig flott langbeint hoppeføll etter Pinocchio er kommet til!!!
Evita hadde termin 01 mai, men har ikke sett ut til att det nærmet seg så mye. Var egentlig overbevist om att Dagny skulle komme først, da hun har sett mye mer klar ut... Men ingenting er bedre enn att hoppa ordner opp i alt selv, og alt ser bra ut med mor og føll! Gleder meg til å følge denne lille søte frøkena videre!!! 😀
30 april
Offisiell unghestutstilling i Tresfjorden på Stall Wenaas. Arrangør var Søre Romsdal Fjordhestlag. Det var en flott dag, med utrolig godt vær. Visningen foregikk inne i hallen. Dommere var Vermund Lyngstad, ......., ......

Jeg hadde med Wisløff Viona, som stilte i klassen for 3 års unghoppe. Hun fikk sløyfe og ble stilt to i kvalitet. Poengrekken: 8-8-7,5-7,5-8.
Veldig godt fornøyd med resultatet!!! 🙂

29 april
I dag kom den hyggelige nyheten att der er kommet til ett flott hingsteføll etter Jonatan, hos Birgitte; Stall Sævelund. Det er den vakre hoppa Miss-L, som var her til sommerflørt i fjor, som er mamman til denne søte gutten. Han ble født kl 4 om natta den 29 april, og har fått navnet Sævelunds Monark.
Gratulerer så mye til Birgitte!! 😀 Og takk for lånet av bildet...
03 april
Hmm, langt mellom nyhetene i det siste tydeligvis... 😉

Helga 18-20 mars var det ponni hingstekåring på Starum. Var med Birgitte(Stall Sævelund) nedover for å oppleve den begivenheten. Kjekt å få med seg hvordan kåringen foregår, med håp om att man en gang har noe selv som er godt nok for kåring.
Birgitte hadde sin vakkre 3 års hingst(bildet); Victorias Brown Gypsy, til kåring. Han ble vist av Bjørn Roar L., og han ble kåret. Det var ellers mange utrolig flotte hingster som ble vist, og med gode resultater. Gratulerer til alle som fikk sine hingster kåret og premiert!!!

Så har jeg kjøpt meg ei ny islandshest hoppe. Mer info om henne kommer etterhvert. Hun skal stå oppstallet hos Cecilie i Isfjorden på Stall Ragnarok. Planen nå er å endelig komme i gang med å ri igjen, og att hest skal bli sosialt og morsomt. Det blir bl.a. ridetimer i Isfjorden framover. Gleder meg på alt som skal skje utover våren!!! 🙂

Det blir unghestutstilling i Tresfjorden 30 april. Der har jeg meldt på Viona og Bella. Litt usikker på hvor lyst jeg har til å vise dem, da holdet er mer enn godt... Men får nå ta det som det kommer...

Gleeeeder meg over god vårstemning i helga. Snøen smelter og det har vært godt å varmt, og faktisk helt opp i 20 + i sola. 😎
Ponnimagene begynner virkelig å bli store; Og Evita, som har termin 1 mai, har begynnt å sette jur. Dagny regner jeg også med kommer i løpet av mai, og tenker nok Carina ikke er så lenge etter. Spennende tid vi går i møte nå!
16 januar
Er bare så fornøyd med ponniflokken min om dagen!! 🙂 De går stort sett veldig godt sammen. De er veldig fint i hold. Og de ponnimagene som skal vokse ser ut til å gjøre det... 😉 Gleeeeder meg sånn til vår og følling nå! Venter føll etter Dagny, Carina og Evita. Håper på att alt går bra, og att vi får tre flotte føll om noen måneder.

Ellers gleder jeg meg veldig over Viona, som ser ut til å utvikle seg veldig bra. En vakker ponnijente det! Skal bli veldig spennende å bedekke henne for første gang til våren. Har ikke helt bestemt meg for vilken hingst jeg skal bruke til henne enda...

Lille Prins Charming har flyttet ut av "unghestflokken", og går nå sammen med hingstene; Jonatan og William. Det taklet han heldigvis helt fint.
14 januar
Endelig fikk jeg hentet hjem min nye superflotte shetlandshoppe!!! 😀 Vakkre Evita har jeg fått kjøpe av Birgitte Forshaug, Stall Sævelund, som også er oppdretter av henne. Evita er etter Skattens Creol(2 pr. 2 kv.), som jo er en hingst som har mange gode avkom å vise til. Han var årets avelshingst tre år på rad, på tvers av alle ponnirasene. Mor Punky har 3. premie, og har også gitt flere meget gode føll. Evita er konstatert drektig med Pinocchio.
Jeg skulle jo egentlig ikke ha flere ponnier nå, før jeg hadde fått solgt noe. Men når man får tilbud om å kjøpe en så flott og trivelig ponni som Evita, så kan man bare ikke si nei... 😉 Må bare si TUSEN TAKK til Birgitte nok en gang! 🙂


13 januar
På lørdag, den 8 januar, var jeg til Ytre-Arna utenfor Bergen og hentet den søsteste hundevalp gutten ever.
Han er en Griffon Bruxellois, og lyder navnet Poncho. Han kommer fra Kennel Berhon. Mer om rasen finnes på denne siden: http://www.griffon-norge.com/

Poncho, eller Berhons Ikaros som han heter på papiret, er en hærlig gutt. Det tok ikke lange tiden å forelske seg i denne karen. Han er en leken oppvakt fyr, som stadig har morsomme "prosjekter" på gang og ting som må utforskes.. 😉 Men så eeelsker han også å få ligge i fanget å sove, blir jo sliten av all "jobben"...

Tusen takk til Berit som lot meg få kjøpe Poncho!!! 😀
5 januar
Nytt år, nye muligheter! 🙂

Jeg starter det nye året, med å stå uten arbeid en periode. Håper å få brukt tida godt til å jobbe med ponniene. Deilig å faktisk få se dem i dagslys igjen. Det har vært mye hodelykt i de siste månedene....
Mildere i været om dagen, bare ett par minusgrader. Så det er fint å holde på ute nå. Rikelig med snø har vi da, men setter pris på det stabile vinterværet og håper det holder seg.

Har startet med trening av Ayla; tømmekjøring og tilvenning til sal og bitt, håper på å få henne i vogn etterhvert. Skal etterhvert begynne litt med Viona også; tømmekjøring med henne da i første omgang.

Carina på bildet, forhåpentligvis med en liten "Pinocchio" i kule-magen... 😉