Nyheter 2012

15 september

Har prøvd å holde hjemmesiden oppdatert i sommer, men nyhetssiden har jeg ikke vært så flink med. Så her kommer oppsumeringen.

Ny ponni: Jeg har kjøpt ei flott Welsh cob sec D hoppe; Tireve Diamond. Dette er virkelig drømmedama, jeg har ønsket meg denne rasen i mange år. Hentet Diamond på Gjøvik 01.07. Er SÅ fornøyd! Har ridd henne på kurs/timer i sommer. Vi startet klubbstevne(Rauma Hestesportsklubb) 19.08 i sprang og dressur. Vi gjorde LC:1 til 66,521 %. Denne klassen vant vi! LB:1 gjorde vi til 57,917 %. Der ble vi 4/6. Startet også 70 cm sprang. Der presterte vi en stopp, men ellers gikk det veldig fint. Var gøy å prøve seg på stevne igjen. Har ikke startet noe siden jeg gikk på Fjordane folkehøgskule, så det begynner å bli NOEN år siden... 😉 Viste også Diamond på NPA Show i Tresfjorden 25.08 med godt resultat. Hun fikk poengene 8-9-8-8-8, gull og ble 2/3.

Diamond er 17 år gammel, men har vist seg som en holdbar og sprek voksen dame.

Bildene under er alle tatt av Kjell Peder Gyldenskog.

(foto: Karine Kristiansen)

Den 01.07,på samme tid som jeg var på tur for å hente hjem Diamond, "lurte" Carina seg til å få føll. Fikk telefon om det når vi var på tur.

Carina fikk ei vakker svart hoppe, med litt kvitt nederst på to av beina. Hun er etter Wulfert v.d. Groote Woerd, og har fått navnet RBR Calista.

Viste også Calista på show i Tresfjorden 25.08 med den supre poengrekken 9-8-8-9-9, gull og 2/5. Og med 9 i helhet er hun også kvalifisert for føllfinale. Det var meningen å ta henne med på Midtnorsk føllfinale i Trondheim, men det ble ikke plass på hengeren. Det blir for langt å ta henne med til føllfinalen på Vallermyrene i Porsgrunn desverre.

05.07 fikk Liesbeth føll; En vakker sølvtonet hingst etter Claes av Bergli. Godgutten har fått navnet RBR Leandro. Han ser ut til å utvikle seg meget godt, og er en type jeg har virkelig tro på. Han har jeg desverre ikke fått vist i år, da det tok litt ekstra tid å få iorden papirene hans. Men han kommer definitivt sterkt tilbake!!

14.07: Flotte Månestråle er byttet bort i en 2 år gammel islandshingst, Blidfari fra Storlykkja. Månestråle har nok fått det supert i sitt nye hjem, som barneponni på Storlykkja gård. Forhåpentligvis er hun også drektig med Jonatan, så de får et flott føll neste sommer.

Blidfari er en blid og trivelig gutt, som går sammen med shettishingstene på beite nå. 

På NPA show i Tresfjorden 25.08, viste jeg flere ponnier i tillegg til å være med å arrangere. I tillegg til Diamond og Calista som allerede er nevnt, hadde jeg også tre ponnier til med.

RBR Edison (bilde under til venstre) fikk 8-8-8-8-8, gull og ble 2/4. Fantastisk kjekt att begge føllene jeg viste denne dagen gikk til gull.

RBR William (bilde under til høyre) fikk 7-7-8-9-7, sølv og ble 3/3. Veldig fornøyd med hans flotte 9 på bevegelser!

Kelley v.st.v. Aschberg fikk 8-8-8-7-8, gull og 2/3.

Dagen etter, 26.08, var det tid for ofisiell hoppe og unghestutstilling, også det i Tresfjorden.

Her viste jeg to-års hingsten RBR Prince Charming(bilde under til venstre). Han fikk 7-8-8-7-7,5 og sløyfe. Satser på å beholde han som hingst en stund til, for å se om han kan gå kåring til våren.

Kelley v.st.v. Aschberg(bilde under til høyre) gikk hoppeklasse med bruksprøve tømmekjøring. Hun fikk poengrekken 8-8-8-8-8. 10 på lynne. Bruksprøven fikk hun 7 på. Samlet endte det med 2 premie 2 i kvalitet!!! Hurra!!!!

08.09 var det tur til Trondheim og NPA show der. Jeg hadde med RBR Violina, til klassen for hoppeføll. Hun slo til med  9-8-8-9-9, gull og ble 2/5. Hun var derfor også med i Midtnorsk føllfinale. Helt fantastisk att 3 av 3 viste føll i år har fått gull, og altså to av dem med 9  i helhet.

Ekstra morsomt med Violina sitt flotte resultat er det med tanke på at hun også er etter min flotte hingst Jonatan. Kjekt å kunne "bevise" på denne måten  att han avler godt.

Med på turen til Trondheim, var også Reianes Tallulah. Hun er solgt til Siv-Anita i Bjugn. Talullah fikk være på besøk hos Marika Mo, stall Bråtrø, i påvente av att hun kunne hentes hjem det siste stykket.

Talullah er mest sansynlig drektig med Jonatan, så det skal bli gøy å se resultatet der til våren. Håper ny eier blir godt fornøyd med fine damen.

Og så i dag, 15.09, er også min vakkre lille RBR Isabella Swan solgt. Det er Ingvill Bø Gjerde, som viste henne så flott på show i fjor, som overtar Bella. Håper og tror de får mye moro sammen! Hun kommer vertfall til å bli satt stor pris på i sitt nye hjem!

Bella står på beite hos meg en så lenge, men blir nok levert til ny eier til uken.

20 mai

Så er endelig alle ponniene kommet på beite, noe de ser ut til og være mer enn fornøyd med! 🙂

Jonatan går med Tallulah og Kelley. Blir forhåpentligvis noen spennende føll neste år. Om der er noen som er interessert i å bedekke med Jonatan, så er det plass til noen hopper til!

Dagny har jeg kjørt til Vestnes. Hun går med flotte Victorias Brown Gypsy. Han er 4 år gammel, ble kåret i fjor, etter Skattens Creol. Jeg synes Gypsy er blitt så fantastisk flott, så må bare prøve å lage ett føll etter han.

Venter nå spennt på føll etter Carina og Liesbeth. Men må nok belage meg på å vente en stund, for de har begge først termin fra midten av juli og utover. 😉
Må bare kose meg med de to føllene som er kommet, inntil videre. To tillitsfulle og nysgjerrige typer, som har stor glede av hverandre.

Evita fikk prøvd seg som rideponni her om dagen, da vi hadde besøk av to små som hadde behov for å ri. Det tok Evita helt fint, og føllene satte og pris på oppmerksomhet fra barna. 🙂

Nyter ellers endelig noe god-vær, om vi fortsatt venter på varmen. Har fått brukt helga på å kaste gjødsel og kalk på markene, og noen beiter, i håp om att det blir en brukbar høy-slått i år og. Noe pløying og møkkakjøring gjenstår. Og enda er det noen gjerder som skal settes opp. Blir nok ikke arbeidsledig med det første... 🤩

11 mai

Så er her kommet nok ett føll. Evita fikk en flott brun gutt etter Pinocchio, som har fått navnet RBR Edison. Han er født kosegutt og kom ramlende i fanget mitt fra første stund. 😘 Litt slakk i kodene enda, men sterkner til for hver dag. Veldig glad for denne gutten, og akkurat som jeg ønsket meg! 😀
Vionas nyskjerrige jente utvikler seg godt, og er ei vakker frøken. Hun har fått navnet RBR Violina.

Gamlemor Angelique er kjørt til hingst, i håp om att vi kan få til nok ett føll etter denne flotte damen. Hun var så sprek og fornøyd når hun fikk gå med føll, så håper virkelig hun kan få den gleden en gang til. Hun går med Pinocchio på Vestnes.

Talullah er sluppet sammen med Jonatan, som var såpass våryr att det tydeligvis var på høy tid. 😉 De to går fint sammen!

Småguttene er sluppet på beite på Herje. Så de er nok veldig lykkelige over å allerede få nyte grønnt gress. Ellers er været heller labert, så litt spent på når jeg kan få sluppet flere på beite. Hatt noe fint vær, men varmen lar vente på seg. Og nå regner det, og kan se ut som det skal fortsette med det..

27 april

Ja, her er mye skjedd i det siste om lite er omskrevet her. Får prøve å ta en liten oppsumering.

Jeg har prøvd å få med meg litt kursing i vinter/vår. Cecilie Flydahl hadde ett veldig bra helgekurs i islandshestens gangarter. Prøver også å ri for Monika Havnes, som har treninger her jevnlig, når det passer. Flinke damer begge to! 🙂  Forrige helg var jeg på ett spennende kus med Ryttercoachen, som gikk på mental trening. Ett kursopplegg som kan annbefales, også om du ikke er rytter/driver med hest.

Hadde en meget trivelig tur til Starum, 13-15 april, på NPA sin hingstekåring. Reiste nedover sammen med Birgitte. Mye flott hest å se, og utrolig mye hyggelige folk! 🙂 Kjekt å treffe igjen "gamle" ponni-venner, og veldig artig å bli kjent med nye. Mange har man kontakt med gjennom facebook, men er kjekt å faktisk treffest og snakkest også i virkeligheten!! 😉

I slutten av mars flyttet fine Reianes Tallulah hit. Ei tre år gammel gråblakk hoppe. Tusen takk til Hege, Stall Reianes, som solgte meg denne kjekke lille damen. Tallulah er etter den flotte hingsten Tranegildes Ivanho(Dk), som jeg virkelig har sansen for. Kun sett han på bilder, men liker veldig utstrålingen hans. Så jeg synes det er stas med ett avkom etter denne hingsten. 🙂

Har fått prøvd Jonatan forann vognen igjen. Det var leeenge siden sist. Karine Kristiansen, som driver mye med kjøring, hjalp oss. Jammen er man heldig som har sånne dyktig folk rundt seg, og som kan sparke en i gang. 😉 Jonatan var flink han, sterk er han absolutt, og med litt mer trening og rutine så blir dette veldig bra tenker jeg.

04 april hadde Månestråle termin. Føllet var kommet om morgenen; dødfødt. Pen lita brun/kvit hoppe. Måne hadde ikke melk, føllet hadde nok dødd noen dager før, og kroppen allerede forberedt seg på att det ikke skulle bli noe føll. Men trist og frustrerende er det likevel, selv om det er sånnt som skjer innimellom. Månestråle er uansett kommet seg fint i form igjen, og det er selvfølgelig det viktigste!
Så skulle det ikke være slutt på elendigheten; 17.04 fant jeg vakkre Diva død. Fineste lille gode jenta mi. To år gammel hoppe, etter Jonatan. Alt blir ikke som man planlegger her i verden...


Heldigvis kommer her oppturer også!!! 26.04 kom endelig årets "første" føll til verden. 😀 Nydelig, langbeint, brun og kvit hoppe etter Jonatan. Stolt og påpasselig førstegangsmamma er Wisløff Viona.
Venter nå på Evita, som også har termin i disse dager. 

22 januar

Så er vi godt i gang med ett nytt år!! 🙂

 

2011 er unnagjort, med mange gode opplevelser. 3 nye hopper kom til i flokken, Evita på begynelsen av året og Kelley og Liesbeth på slutten. 3 flotte føll fikk vi; Elvira og Danny først. Så ventet jeg forgjeves på Carina, som viste seg å være tom. Før Angelique kom med den beste overaskelsen, nemelig vakre lille Aurora.

Så fikk vi tatt ultralyd på hoppene i høst, og det viser seg att her er 5 føll i vente i år. Så det kan se ut til att vi får en meget spennende vår og sommer også i 2012. Måtte bare alt gå bra!

 

Har spennende ting på gang også i år, men det kommer jeg nærmere tilbake til når ting er på plass. 😉

Ellers begynner flokken å bli såpass stor, att jeg vurderer å ikke bedekke så mange hopper til sommeren. Det blir nok kun to eller muligens tre damer til hingst i år.

Om noen ønsker seg ponni, eller vet om noen som gjør det, så ta gjerne kontakt. Her er noen som vurderes for salg.